Dagpenge viste sig at være mit sikkerhedsnet

For nyligt blev firmaet, hvor jeg tjente mine penge nødt til at fyre de fleste ansatte. Jeg stod af den grund til min store overraskelse uden fast løn.

Det synede helt vildt besværligt. Jeg har ikke på noget tidspunkt været uden fast arbejde. Glædeligvis har jeg hele tiden overført penge til akasse. Det var min overlevelse, da jeg fra den ene dag til den anden blev uden arbejde.

Jeg har da af og til tænkt, at det ikke var nødvendigt at betale til akasse. Jeg har jo ikke været
uden arbejde før, men lykkeligvis var jeg kvik nok til at fortsætte med at være betalende medlem.

Da jeg uden forvarsel var arbejdsløs var det uden diskussion meget værdifuldt.

Arbejdsløsheds-kassen bidrog med at finde rundt i det økonomiske og reglementet, ligesom de bidrog til at søge efter nye jobs, udformemotiverede jobansøgninger og CV. Det var reelt set ret til at gå til.

Der er ikke mange jobs i min profession. Derfor var jeg forberedt på, at jeg ville være uden arbejde i lang tid. Finansielt ville det blive stramt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg havde krav på dagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse. Derfor var jeg sikret økonomisk. Dagpenge er ikke magen til en solid løn, men jeg kan beholde min motorcykel, og jeg kan brødføde min familie. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg absolut glad over.

Der findes jo en del arbejdsløshedskasser, og det væsentligste for mig er, at den jeg er medlem af er relevant for mit erhverv. A-kassen skal endvidere være til at regne med. Glædeligvis følte jeg mig tryg.

Jeg gik et par faste møder hos min a kasse, og der var ligeledes chance for at melde sig til til forskellige undervisning, som gjorde at jeg blev klogere på eksempelvis a-kasseregler.

En dag fik jeg et opkald fra ASE A-kasse – som kunne oplyse, at akassen havde et muligt job til mig. Jeg var glad.

Dagen efter var jeg til jobsamtale hos min kommende arbejdsgiver. Mødet forløb godt, og et par timer efter kontaktede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at gå ledig i to måneder, og det er dejligt, at jeg atter kan gå på arbejde. Jeg er henrykt for mine nye kolleger.
Det er svært at være arbejdsledig, og det er vigtigt at blive tilbudt den mest kompetente bistand.

Jeg følte mig aldrig alene af min arbejdsløshedskasse.
At kunne få arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en a-kasse var uden tvivl min overlevelse økonomisk. På grund af det var jeg sikret rent økonomisk, og jeg blev ikke på noget tidspunkt tvunget til at sælge de ting, der betyder noget for mig.

16. november 2019